Διαδικτυακός εκφοβισμός : Κίνδυνοι και λύσεις
Το φαινόμενο του διαδικτυακού εκφοβισμού εγκυμονεί σοβαρές επιπτώσεις για την ψυχική υγεία του θύματος. Η αυτοεκτίμηση του ατόμου που υφίσταται διαδικτυακό εκφοβισμό πλήττεται έντονα τόσο ώστε σε μερικές περιπτώσεις συνδέεται με το αίσθημα της ενοχής. Το άτομο αρχίζει να αναπαράγει αρνητικές σκέψεις και η επίδοση των κοινωνικών του ικανοτήτων μειώνεται σημαντικά. Μάλιστα η ένταση της πίεσης και της απειλής που αισθάνεται το θύμα είναι ιδιαίτερα σοβαρή και επίπονη, εξαιτίας της ευχέρειας του δράστη να «εισβάλλει» στον προσωπικό του χώρο ή να διαδώσει σε ανυπολόγιστο αριθμό χρηστών προσβλητικά σχόλια και δυσφημιστικό οπτικοακουστικό υλικό.
Η έκταση του φαινομένου της ενδοσχολικής βίας στα σχολεία και οι σοβαρές επιπτώσεις τους στη σωματική και ψυχική υγεία των παιδιών καθιστούν επιτακτική την ανάγκη λήψης μέτρων για την πρόληψη και την αποτελεσματική αντιμετώπισή του μετά από συστηματική διερεύνηση και καταγραφή του. Ουσιαστικό ρόλο στην πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος μπορούν να διαδραματίσουν τα στελέχη της εκπαίδευσης, η υλοποίηση προγραμμάτων αγωγής υγείας στα σχολεία και η συνεργασία με φορείς. (συλλόγους κηδεμόνων κ.α.)
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα στηρίζει και θα λαμβάνει πρωτοβουλίες για την προώθηση δράσεων, την διοργάνωση εκδηλώσεων, ημερίδων κ.α για θέματα κοινωνικής ευαισθησίας και ενημέρωσης.