30 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

Home  >>  Χωρίς κατηγορία  >>  30 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

30 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης

28
Μάι,2020

off

 Η Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης έχει καθιερωθεί να διοργανώνεται στις 30 Μαΐου με σκοπό την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση της κοινωνίας για την χρόνια αυτή πάθηση, τα εμπόδια που αντιμετωπίζουν τα άτομα με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας, τις επιπτώσεις στην καθημερινότητά τους και την επαφή με την οικογένεια.

Επίσης, αποτελεί ημέρα που αναδεικνύεται η αναγκαιότητα συμβολής της Πολιτείας στην εξασφάλιση αξιοπρεπούς διαβίωσης, στην εξάλειψη των κοινωνικών ανισοτήτων, στην πρόβλεψη για αποκατάσταση και γενικότερα στην βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προώθηση της ανεξαρτησίας των Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας.

Σημαντική είναι η συμβολή της Ελληνικής Ένωσης για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας στην υποστήριξη και ενημέρωση των ατόμων με ΣΚΠ και των οικογενειών τους μέσω κοινωνικών δράσεων και παρεμβάσεων στα αρμόδια κρατικά όργανα.     

Οι παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες απαιτούν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ενότητα και σταθερότητα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, των οικογενειών τους.

Συστρατευόμαστε στο πλευρό της Ελληνικής Ένωσης για τη Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας Δυτικής Ελλάδας και διαδίδουμε το σύνθημά της «Όλοι Μαζί, Κερδίζουμε Ενωμένοι».

Comments are closed.