Χαιρετισμός Αντώνη Χαροκόπου στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.

Home  >>  Χωρίς κατηγορία  >>  Χαιρετισμός Αντώνη Χαροκόπου στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.

Χαιρετισμός Αντώνη Χαροκόπου στην Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση της Π.ΟΜ.Α.μεΑ Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.

6
Απρ,2016

off

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι καλημέρα σας,

Σας καλωσορίζω στην Εκλογοαπολογιστική Γενική Συνέλευση της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων

Ως Οργανωτικός Γραμματέας της Ε.Σ.ΑμεΑ και Εκπρόσωπός της να μεταφέρω τους συναδελφικούς χαιρετισμούς του Προέδρου Γιάννη Βαρδακαστάνη και της Εκτελεστικής Γραμματείας.

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες,

Ζούμε εν μέσω μίας πρωτοφανής οικονομικής κρίσης που έχει πλήξει τα  άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Το αναπηρικό κίνημα όμως είναι ενωμένο και αυτό δίνει δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δικαιώματα μας. Η Ε.Σ.Α.μεΑ βρίσκεται παρόν σε όλες τις εξελίξεις και παρεμβαίνει ανεξάρτητα  εάν η έκβαση έχει θετικό ή αρνητικό αποτέλεσμα.

Η συνεργασίας μας ήταν γόνιμη σε όλα τα επίπεδα. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ξεκινήσαμε με βάση τρία Νομαρχιακά Σωματεία Ατόμων με Αναπηρία ιδρύοντας την Ομοσπονδία και μετά από δώδεκα χρόνια υπήρχε  τόσο μεγάλη συσπείρωση από την εγγραφή νέων φορέων-μελών που ήδη αριθμούμε είκοσι ένα μέλη. Η συμπόρευση και η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη όσο ποτέ.

Οφείλουμε και πρέπει να αγωνιστούμε για έναν κοινό σκοπό και αυτός δεν είναι άλλος από την συνέχιση της διεκδίκησης της προστασίας των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και των οικογενειών τους.

Η Ε.Σ.ΑμεΑ διανύει μια περίοδο όπου εκτός από τις συνεχής παρεμβάσεις της προς κάθε επίπεδο, έχει προκηρύξει το 9ο Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο στις 9-10 Φεβρουαρίου 2017. Αυτό το Συνέδριο πρέπει να είναι το πιο μαζικό και το πιο δυναμικό στην ιστορία τον αναπηρικού κινήματος.  κανενός είδους αποκλεισμός δεν χωρεί στο αναπηρικό κίνημα. Η προσπάθεια όλων, πρέπει να στοχεύει στο να συμμετέχουν όσο το δυνατόν περισσότερα άτομα με αναπηρία και γονείς αυτών στις διαδικασίες εκλογής αντιπροσώπων. Καλούνται οι οργανώσεις μέλη να προκηρύξουν αρχαιρεσίες, αν δεν το έχουν ήδη πράξει, προκειμένου να εκλεγούν οι Σύνεδροι, βάση των διατάξεων του άρθρου 8 του ισχύοντος Καταστατικού της Συνομοσπονδίας.

Πιστεύω ότι το προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία της Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων λειτούργησε στο ανωτέρω πλαίσιο πραγματοποιώντας παρεμβάσεις και συμμετέχοντας ενεργά σε κινητοποιήσεις που διοργανώνονταν. Επίσης, η προηγούμενη Διοίκηση,   ένταξε ως Μέλη της:

Σύλλογος Πασχόντων εκ Μεσογειακής Αναιμίας Νομού Αιτωλοακαρνανίας.

Σωματείο Κωφών και Βαρήκοων Νοτιοδυτικής Ελλάδος.

Σωματείο Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη Πάτρας ‘’ΓΛΥΚΙΑ ΖΩΗ’’

Σύλλογος Μεσογειακής Αναιμίας Νομού Ηλείας

Ελληνική Ένωση για την Αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας.

Σύλλογος Ατόμων με Ψυχική Αναπηρία «ΣΘΕΝΟΣ»

Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων Ατόμων Εκπαιδευομένων και Εκπαιδευθέντων στο Κέντρο Ψυχικής Υγείας «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»

Διατελώντας πρόεδρος πριν παραιτηθώ λόγω της ανάληψης των καθηκόντων του Αντιπεριφερειάρχη στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας νομίζω ότι υπήρχε θετικό πρόσημο στο έργο που επιτελέσαμε ως μέλη του Δ.Σ. Είμαι σίγουρος ότι και το νέο Διοικητικό Συμβούλιο που θα αναδειχθεί από τις εκλογές που θα ακολουθήσουν θα συνεχίσει με την ίδια ενέργεια και σύμπνοια να εκτελεί τα καθήκοντα του, σε συνεργασία με τους Συλλόγους Ατόμων με Αναπηρία, την Ε.Σ.ΑμεΑ και τους φορείς του αναπηρικού κινήματος.

Εγώ θα παραμείνω στρατιώτης και δίπλα σε όποιον συνάδελφο θα χρειαστεί την στήριξή μου  από όποιο πόστο και αν είμαι και όσο ασχολούμαι με τα κοινά θα στηρίζω τα Συλλογικά και Ατομικά Δικαιώματά μας .

Σας ευχαριστώ πολύ για την στήριξή και παρουσία σας σήμερα, ακολουθούν οι διεργασίες της Γενικής Συνέλευσης και εκλογές.

Εύχομαι σε όλους τους υποψηφίους καλή επιτυχία.

 

Comments are closed.