Το Αναπηρικό Κίνημα Αγωνίζεται Ενωμένο Χωρίς Αποκλεισμούς & Διακρίσεις

Home  >>  Χωρίς κατηγορία  >>  Το Αναπηρικό Κίνημα Αγωνίζεται Ενωμένο Χωρίς Αποκλεισμούς & Διακρίσεις

Το Αναπηρικό Κίνημα Αγωνίζεται Ενωμένο Χωρίς Αποκλεισμούς & Διακρίσεις

26
Ιούν,2015

off

Συνάδελφοι, Συναδέλφισσες

 

Με αφορμή την έγκριση και ένταξη της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ατόμων με Σκλήρυνση Κατά Πλάκας στην Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.ΑμεΑ.) θα επιθυμούσα να καταθέσω την άποψή μου.

Ως αναπηρικό κίνημα πρέπει να είμαστε ενωμένοι προκειμένου να παλεύουμε συντεταγμένα για τα δικαιώματα των ατόμων που εκπροσωπούμε. Υπό αυτό το πρίσμα αγωνιζόμαστε χωρίς αποκλεισμούς και διακρίσεις. Η περίοδος που διανύουμε όπως όλοι έχουμε αντιληφθεί έχει γονατίσει τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους. Ζούμε σε μία κοινωνία που οι αντοχές της βρίσκονται σε οριακό σημείο. Μόνο ενωμένοι και με σύμπνοια μπορεί να υπάρξει επίτευξη των στόχων μας αγκαλιάζοντας φορείς που πληρούν τις προϋποθέσεις ένταξης υπό την σκέπη της Ε.Σ.ΑμεΑ και να συμπορευτούν μαζί μας. Λαμβάνοντας υπόψη το ανωτέρω και με δεδομένο ότι η Ομοσπονδία Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας έχει τροποποιήσει το καταστατικό της σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που ορίζει η Ε.Σ.Α.μεΑ. δεν συντρέχει κανένας λόγος μη ένταξής της.

Το αναπηρικό κίνημα οφείλει να αγκαλιάσει όλους τους φορείς που εκπροσωπούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους. Άλλωστε αυτός είναι ένας από τους σκοπούς του.

Σε μία περίοδο οικονομικής κρίσης οφείλουμε να αγωνιστούμε για τα κεκτημένα με ομοψυχία και συμπόρευση, παραμερίζοντας τις διαφορές μας και ότι μας χωρίζει. Με προσεκτικές κινήσεις οφείλουμε να απομονώσουμε όλες τις «συντεχνίες» που εξυπηρετούν προσωπικά συμφέροντα, οδηγούνται από οπισθοδρομικές αντιλήψεις και νοοτροπίες και να προχωρήσουμε μπροστά. Οι παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες απαιτούν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ενότητα και σταθερότητα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις, των οικογενειών τους.

 

Το Αναπηρικό Κίνημα Αγωνίζεται Ενωμένο Χωρίς Αποκλεισμούς & Διακρίσεις

 

 

Χαροκόπος Αντώνης

Οργανωτικός Γραμματέας

Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ)

 

Τηλ. Επικοινωνίας: 6936577966

Website: www.antonisxarokopos.gr

 

Comments are closed.