Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Α. Χαροκόπου με το Δ.Σ. του Θεραπευτικού – Παιδαγωγικού Κέντρου «Μέριμνα»

Home  >>  Δράση στην Περιφέρεια  >>  Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Α. Χαροκόπου με το Δ.Σ. του Θεραπευτικού – Παιδαγωγικού Κέντρου «Μέριμνα»

Σύσκεψη του Αντιπεριφερειάρχη Α. Χαροκόπου με το Δ.Σ. του Θεραπευτικού – Παιδαγωγικού Κέντρου «Μέριμνα»

15
Ιούν,2015

off

Συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπου και μελών του Διοικητικού Συμβουλίου του Θεραπευτικού Παιδαγωγικού Κέντρου Πατρών Ατόμων με Νοητική Υστέρηση «Η Μέριμνα» πραγματοποιήθηκε την περασμένη Παρασκευή 12 Ιουνίου, με θέμα τα σοβαρά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Θεραπευτικό-Παιδαγωγικό Κέντρο.

Στη συνάντηση συμμετείχαν η πρόεδρος του Κέντρου Γεωργία Κοκκίνου, ο γραμματέας, Γεώργιος Αγγελακόπουλος και ο ταμίας Θεοφάνης Μαγιώνος, ενώ παρέστη και ο πρόεδρος του Ιδρύματος «Κιβωτός της Αγάπης», Αριστείδης Παντελής.

Ο κ. Χαροκόπος συγκάλεσε τη σύσκεψη, καθώς λόγω υποχρεώσεων δεν μπορούσε να παραστεί το απόγευμα της ίδιας μέρας στη συνάντηση των φορέων που διοργανώθηκε.

Ενημέρωσε τους παρόντες ότι η επιχορήγηση των Προνοιακών Ιδρυμάτων (Ν.Π.Ι.Δ.) έτους 2015 από το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης είναι μειωμένη, ενώ θα υπάρξει και περαιτέρω μείωση λόγω της ένταξης επιπλέον ιδρυμάτων στην επιχορήγηση.

Δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης, όμως, ότι η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας θα ακολουθήσει όλες τις ενέργειες προκειμένου να στηρίξει το «Μέριμνα» , την «Κιβωτό της Αγάπης» αλλά και όλα τα Ιδρύματα Ν.Π.Ι.Δ. της Περιφέρειας προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω χρηματοδότηση.

«Πρέπει να καταστεί σαφές ότι εν μέσω μίας εντεινόμενης οικονομικής κρίσης, η στήριξη δομών που προσφέρουν πολύτιμες και ζωτικής σημασίας υπηρεσίες σε ευπαθής ομάδες είναι επιτακτική» υπογράμμισε ο Αντιπεριφερειάρχης Α. Χαροκόπος.

 

Comments are closed.