Συνέντευξη Τύπου για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Home  >>  Χωρίς κατηγορία  >>  Συνέντευξη Τύπου για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

Συνέντευξη Τύπου για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών Ψυχικής Υγείας

16
Οκτ,2015

off

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας (10 Οκτωβρίου) ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Αντώνης Χαροκόπος συμμετείχε σε συνέντευξη τύπου για το επίπεδο παροχής υπηρεσιών των ψυχικά πασχόντων, προσκεκλημένος του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών- Παράρτημα Πάτρας μαζί με τον καθηγητή κ. Φίλιππο Γουρζή, Διευθυντή της Πανεπιστημιακής Ψυχιατρικής Κλινικής, την ψυχίατρο κα Κωνσταντίνα Σωτηριάδου, επικεφαλής του Κέντρου Ψυχικής Υγείας του Γενικού Νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» και τον ψυχίατρο κ. Στέφανο Κούλη, επικεφαλής του Ελληνικού Κέντρου Ψυχικής Υγιεινής και Ερευνών – Παράρτημα Πάτρας και του ΚοιΣΠΕ Ν. Αχαΐας «ΦΑΡΟΣ».

«Είναι σημαντικό για την κοινωνία να υπάρχει μία σχέση αμοιβαίας εμπιστοσύνης μεταξύ των φορέων ψυχικής υγείας και της Περιφέρειας συμμετέχοντας σε κοινές συναντήσεις διότι την περίοδο που διανύουμε μόνο ενωμένοι και με σύμπνοια μπορούν οι φορείς να διεκδικήσουν την εξασφάλιση των απαιτούμενων όρων περίθαλψης και διαβίωσης για τους ψυχικά πάσχοντες.» ανέφερε ο Αντιπεριφερειάρχης

και κατέληξε «Είναι ευθύνη όλων μας η βελτίωση των συνθηκών διαβίωσης των πασχόντων, η ενίσχυση των υπαρχόντων, η εξέλιξη νέων ψυχιατρικών δομών, η ανεξάρτητη διαβίωση των ατόμων στην κοινότητα και η διεκδίκηση νέων προγραμμάτων που αφορούν τα θέματα της ψυχικής υγείας. Μία διεκδίκηση που άλλωστε έχει ως θέσει ως προτεραιότητα και ο Περιφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας είναι πρόθυμη να σταθεί στο πλάι και να στηρίξει οργανωμένες δράσεις για την καλυτέρευση υπηρεσιών και ποιότητας ζωής των ατόμων με ψυχική υγεία»

Επίσης ως Οργανωτικός Γραμματέας της Ε.Σ.Α.μεΑ ο Αντώνης Χαροκόπος επεσήμανε την σημαντικότητα της ίδρυσης του Συλλόγου Ψυχικά Ασθενών «ΣΘΕΝΟΣ», πρωτοβουλία που έχει ως σκοπό την αυτοεκπροσώπηση των ληπτών υπηρεσιών ψυχικής υγείας και την διεκδίκηση των δικαιωμάτων τους στην εργασία, την υγεία, την εκπαίδευση κ.α.

 

Comments are closed.