“Στο ίδιο έργο θεατές”- Τοποθέτηση Αντώνη Χαροκόπου για το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας

Home  >>  Χωρίς κατηγορία  >>  “Στο ίδιο έργο θεατές”- Τοποθέτηση Αντώνη Χαροκόπου για το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας

“Στο ίδιο έργο θεατές”- Τοποθέτηση Αντώνη Χαροκόπου για το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αχαΐας

11
Σεπ,2023

off

Σήμερα, είχα τη χαρά και την τιμή να παρευρεθώ στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά του Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης (ΕΕΕΕΚ) Αχαΐας.

Η φοίτηση στο ΕΕΕΕΚ αποτελεί μια δεύτερη οικογένεια για τα παιδιά με αναπηρία καθώς τους δίνετε η δυνατότητα να αποκτήσουν πέρα από τις γενικές -ακαδημαϊκές γνώσεις, δεξιότητες κοινωνικές, επαγγελματικές και ανεξάρτητης διαβίωσης.

Θα ήθελα να ευχηθώ καλή δύναμη στους γονείς και κηδεμόνες των παιδιών, που με ευαισθησία και αγάπη στέκονται πάντα στο πλευρό τους αλλά και στους εκπαιδευτικούς για το δύσκολο και τόσο ουσιαστικό έργο τους.

Δυστυχώς όμως, και φέτος, βρεθήκαμε «στο ίδιο έργο θεατές» παρά τα χρόνια αιτήματα τόσο του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων και των εκπαιδευτικών όσο και της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν. για την παραχώρηση αναξιοποίητων χώρων του Ιδρύματος Κωφών προκειμένου να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες της δομής και να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συνθήκες φοίτησης για τους μαθητές με αναπηρία.

Φέτος, στο ΕΕΕΕΚ Αχαΐας θα φοιτήσουν 105 μαθητές με αναπηρία, αριθμός αρκετά μεγάλος σε σύγκριση με τις τεράστιες ελλείψεις σε εκπαιδευτικό και βοηθητικό προσωπικό αλλά και τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα του κτιρίου (αυτοσχέδιες κατασκευές, συνωστισμός διαφορετικών ειδικοτήτων στον ίδιο χώρο, ακατάλληλος αύλειος χώρος, έλλειψη προσβασιμότητας).

Ζητώ την παρέμβαση τόσο της πολιτείας όσο και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για να εξευρεθεί μια λύση. Όχι απλά προτάσεις αλλά ολοκληρωμένος σχεδιασμός με καθορισμένα χρονοδιαγράμματα και προϋπολογισμό. Είναι αναγκαιότητα να συνεργαστούμε όλοι άμεσα με σκοπό τη διασφάλιση του αναφαίρετου δικαιώματος των παιδιών αυτό στην εκπαίδευση και στην κατάρτιση.

Αντώνης Χαροκόπος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος με την Παράταξη

ΠΑΤΡΑ <<ΣΠΟΥΔΑΙΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙ>> του Βασίλη Αϊβαλή

Γ’ Αντιπρόεδρος της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Πρόεδρος της Π.ΟΜ.Α.μεΑ. Δ.Ε. & Ν.Ι.Ν.

Περιφερειακός Σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας

Π.Ε Αχαΐας

Comments are closed.