Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Home  >>  Δράση στην Περιφέρεια  >>  Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ε.Σ.Α.μεΑ.

Πρωτόκολλο συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Ε.Σ.Α.μεΑ.

4
Αυγ,2015

off

Με στόχο τη δημιουργία ενός Περιφερειακού Πλαισίου για την ισότιμη συμμετοχή στην τοπική κοινωνία και την προστασία των Ατόμων με Αναπηρία,συμφωνήθηκε να υπογραφεί, Πρωτόκολλο Συνεργασίας μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (Ε.Σ.Α.μεΑ).

Το Πρωτόκολλο θα υπογράψουν ο Περιφερειάρχης Απόστολος Κατσιφάρας και ο πρόεδρος της ΕΣΑμεΑ Ιωάννης Βαρδακαστάνης, παρουσία του Αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνη Χαροκόπου και του μέλους του Γενικού Συμβουλίου της Εθνικής Συνομοσπονδίας Θωμά Γκορίλα, αφού τεθεί προς ψήφιση από το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας τις επόμενες ημέρες

Για μία σημαντική πρωτοβουλία που ξεκινά από τη Δυτική Ελλάδα, μίλησε ο Αντιπεριφερειάρχης Αντ. Χαροκόπος επισημαίνοντας πως:

“Η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας σήμερα μεταξύ της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία, την αντιπροσωπευτικότερη οργάνωση των ατόμων με αναπηρία και κοινωνικό εταίρο της Πολιτείας (βάσει Ν. 2430/1996) αποτελεί μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία και πρότυπο πανελλαδικής εμβέλειας, σε μία περίοδο που οι ευπαθείς ομάδες χρειάζονται όσο ποτέ άλλοτε στήριξη μέσω δράσεων και προγραμμάτων που μπορούν να υλοποιηθούν από κοινού.

Είμαι πεπεισμένος ότι οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας σε συνεργασία με την Ε.Σ.Α.μεΑ. και τους φορείς του αναπηρικού κινήματος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας θα συνεργαστούν στενά για τη διαμόρφωση Περιφερειακής Στρατηγικής για την Αναπηρία αναπτύσσοντας αγαστή συνεργασία προς όφελος των ατόμων με αναπηρία και των οικογενειών τους”

Comments are closed.