Η Σημασία της ενεργούς συμμετοχής στο τοπικό αναπηρικό κίνημα

Home  >>  Προσωπική Δράση  >>  Η Σημασία της ενεργούς συμμετοχής στο τοπικό αναπηρικό κίνημα

Η Σημασία της ενεργούς συμμετοχής στο τοπικό αναπηρικό κίνημα

27
Ιούλ,2023

off

Μιλώντας για το τοπικό αναπηρικό κίνημα θα κάνω αναφορά στην Περιφερειακή Ομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας και Νοτίων Ιονίων Νήσων που ως φορέας μέλος της Ε.Σ.Α.μεΑ λειτουργεί σαν αλυσίδα ένωσης της Συνομοσπονδίας με τα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Τη δεδομένη στιγμή έχει ως μέλη της 28 Σωματεία, οι πλειοψηφία των οποίων είναι ιδιαίτερα ενεργά στην τοπική κοινωνία.

Λαμβάνοντας υπόψη τα σημερινά δεδομένα και τις ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε είναι εμφανές ότι η πρωτόγνωρη για τα σύγχρονα δεδομένα πανδημία που περάσαμε, η ενεργειακή κρίση και η συνεχής αύξηση βασικών προϊόντων, έχει επηρεάσει με τον πιο δραστικό τρόπο την ψυχολογία μας, δημιουργώντας ανασφάλεια και αγωνία.

Οι παρούσες οικονομικές και κοινωνικές συγκυρίες απαιτούν σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ενότητα και σταθερότητα στην πρώτη γραμμή της υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Είναι σημαντικό και ζωτικής σημασίας για τον αναπηρικό χώρο η εκπροσώπηση από δραστήριους φορείς σε τοπικό επίπεδο, που με την υλοποίηση δράσεων και παρεμβάσεων να αναδεικνύουν τα προβλήματά και την επίλυση αυτών.

Το αναπηρικό κίνημα οφείλει να αναδεικνύει διαρκώς και με τρόπο ουσιαστικό τα ζητήματα που απασχολούν τα άτομα με αναπηρία, χρόνιες παθήσεις και τις οικογένειές τους και αυτό πρέπει να το πράττει με συνέπεια, σοβαρότητα και ήθος.

Πάνω από όλα, τα άτομα με αναπηρία πρέπει να οργανώνονται, να κινητοποιούνται και να μην είναι παθητικοί αποδέκτες. Πρέπει πάντοτε, ακόμα και στις δύσκολες περιόδους όπως αυτές που διανύουμε να αναζητήσουμε νέους δρόμους αγωνιστικής δράσης και ενεργού συμμετοχής.

Να βρισκόμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή, με δυναμισμό και αγωνιστικότητα, για να προλάβουμε τις εξελίξεις και να πετύχουμε όσο το δυνατόν καλύτερους όρους διαβίωσης για όλους τους συνανθρώπους μας με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις.

Για να παραμείνουμε όμως το ίδιο ενεργοί είναι απαραίτητη η συνεργασία και η συμπόρευσή μας. Μόνο μέσω της επικοινωνίας και του διαλόγου θα παραμείνουμε δυνατοί, έτοιμοι και προετοιμασμένοι να αντιμετωπίσουμε και να επέμβουμε αποτελεσματικά για κάθε θέμα.

Έχουμε αποδείξει ότι σε δύσκολες περιόδους οικονομικής και κοινωνικής κρίσης  παραμένουμε ενωμένοι και αυτό δίνει δύναμη σε όλους μας να συνεχίσουμε να παλεύουμε.

Χαροκόπος Αντώνης

Γ΄Αντιπρόεδρος Ε.Σ.ΑμεΑ

Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία Δυτικής Ελλάδας & Νοτίων Ιονίων Νήσων

Comments are closed.