Η κοινωνία στο πλευρό των ατόμων με alzheimer

Home  >>  Χωρίς κατηγορία  >>  Η κοινωνία στο πλευρό των ατόμων με alzheimer

Η κοινωνία στο πλευρό των ατόμων με alzheimer

21
Σεπ,2016

off

Με αφορμή την παγκόσμια Ημέρα Alzheimer (21η Σεπτεμβρίου) η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας διοργάνωσε ενημερωτικές ομιλίες για την Άνοια και τη νόσο Alzheimer, στην Πάτρα, τον Πύργο και το Μεσολόγγι, σε συνεργασία με τον Δήμο Πύργου, τον Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου, την Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας, την Εταιρία Νόσου Alzheimer & Συναφών Διαταραχών Αθηνών, το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, την Γηριατρική & Γεροντολογική Εταιρεία Νοτιοδυτικής Ελλάδος και το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο Αρωγής και Φροντίδας Ηλικιωμένων & Ατόμων με Αναπηρία «ΦΡΟΝΤΙΖΩ».

Οι ενημερωτικές ομιλίες πραγματοποιήθηκαν στον Κωνσταντοπούλειο Οίκο Ευγηρίας, το Σελίβειο Γηροκομείο και το Ίδρυμα Κοινωνικής Πρόνοιας (πρώην γηροκομείο) «Άγιος Χαράλαμπος».

Από επιστήμονες υπήρξε ενημέρωση για την πιο συχνή μορφή άνοιας, την  πολυδιάστατη νόσο Alzheimer που επηρεάζει όλες τις κοινωνικές ομάδες καθώς και τρόπους αντιμετώπισης των ατόμων που πάσχουν από την συγκεκριμένη νόσο.

Η κοινωνία οφείλει να βρίσκεται στο πλευρό των ηλικιωμένων, προσφέροντας κατανόηση, συμπαράσταση και αγάπη.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους συνεργαζόμενους φορείς, τους ομιλητές καθώς και όλους τους πολίτες που παρακολούθησαν τις ενημερωτικές ομιλίες.

Comments are closed.