Η Ενότητα Δείγμα Πολιτικού Πολιτισμού 10-2-2015

Home  >>  Προσωπική Δράση  >>  Η Ενότητα Δείγμα Πολιτικού Πολιτισμού 10-2-2015

Η Ενότητα Δείγμα Πολιτικού Πολιτισμού 10-2-2015

30
Μαρ,2015

off

Άρθρο που δημοσιεύτηκε στον τοπικό τύπο 10/02/2015

 

Ο διαπραγματευτικός «άσος» στο μανίκι της Ελλάδας πρέπει να είναι η ομόνοια και η ομοψυχία. Ο χρόνος είναι κρίσιμος και τα όσα διακυβεύονται αφορούν όλο τον κόσμο. Τον δρόμο τον ανοίγουν οι πολιτικοί όταν προεκλογικά παραθέτουν θέσεις, απόψεις και προβληματισμούς μέσα από το κόμμα που ο καθένας ανήκει, μετεκλογικά όμως τα πράγματα χρειάζεται να διαμορφώνονται αναλόγως των συνθηκών με ένα σχέδιο κοινής αποδοχής.

Η ισχύς εν τη ενώσει, ακόμα και αν βρεθήκαμε σε άλλους χώρους, εάν υποστηρίξαμε ένθερμα άλλες σκέψεις και πρόσωπα, αυτή τη στιγμή, κρίνεται κάτι περισσότερο από αναγκαία για να στείλουμε στους εταίρους μήνυμα ελληνικό. Αυτό θα επιτευχθεί εάν ενωθούμε και δεν αναζητήσουμε ποιος φταίει περισσότερο ή λιγότερο, ποιός το είπε και ποιός το έκρυψε αλλά αυτό για το οποίο καταβάλλεται προσπάθεια, η διαπραγμάτευση του χρέους, να ωφελήσει την κοινωνία.

Προσφάτως στις περιφερειακές εκλογές δεσμεύτηκα να εργαστώ για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, να αγωνιστώ για να στηριχθούν οι κοινωνικές δομές και τώρα αυτό είναι μέλημα και προτεραιότητά μου. Θέλω και ποθώ όλοι οι Έλληνες από άκρη σε άκρη της χώρας να σταθούν στα πόδια τους, να αντιμετωπιστεί η γάγγραινα της ανεργίας και να υλοποιηθούν τα προγράμματα ανάπτυξης που δεσμευτήκαμε και υλοποιούμε.

Για να γίνουν όμως όλα όσα υποσχεθήκαμε, χρειάζεται σκληρή δουλειά την οποία ήδη κάνουμε αλλά και αίσθημα ασφάλειας και σταθερότητας που αποπνέεται από το διεθνές οικονομικό-πολιτικό περιβάλλον στο οποίο τώρα παίζεται ένα σκληρό πόκερ.

Ακρογωνιαίος λίθος της ισορροπίας, της σταθερότητας και του πολιτικού πολιτισμού είναι η ενότητα και τώρα περισσότερο από ποτέ χρειάζεται όλες οι πολιτικές δυνάμεις και οι εκπρόσωποί τους να επιδείξουμε αυτή την ικανότητα, να παραμερίσουμε τις όποιες διαφορές και να βρούμε τον κοινό τόπο συζήτησης και ενδιαφέροντος, το μέλλον της Ελλάδας.

Εμείς που πιστέψαμε και αγωνιστήκαμε πολιτικά επί σειρά ετών από διαφορετικό χώρο από του κυβερνώντος κόμματος, χρειάζεται να ανοίξουμε δρόμο επικοινωνίας και συνεύρεσης για το κοινό καλό. Δεν σημαίνει ότι αλλάζουμε προσανατολισμό, ούτε ότι αλλάζουμε τον πολιτικό χώρο που ανήκαμε και θα συνεχίσουμε να ανήκουμε καθώς πιστεύουμε στην ακεραιότητα των ιδανικών που υπηρετήσαμε, αλλά εδώ στέλνουμε μήνυμα ελληνικό μακριά από κομματικές αποχρώσεις και διαφορές.

Όλοι οι Έλληνες, όλοι οι ψηφοφόροι και μη, όλοι οι νέοι και οι μεγαλύτεροι, οι οικονομικά αδύνατοι και οι εύποροι, όλα τα Άτομα με αναπηρία, όλοι μας έχουμε Δικαίωμα στην Πρόοδο, το υποσχεθήκαμε προεκλογικά γιατί ακριβώς το πιστεύουμε και εργαζόμαστε πάνω σε αυτό. Τώρα λοιπόν ήρθε ο χρόνος όλοι να πορευτούμε έχοντας το δικαίωμα στην πρόοδο ως κινητήριο δύναμη . Ενότητα, ομόνοια και ομοψυχία μέσω ενός σχεδίου κοινής αποδοχής για να δημιουργήσουμε συνθήκες ανάπτυξης.

Comments are closed.