Η «Ανοιχτή Πληγή» και τα Εικονοστάσια «Μνημεία Θυσίας» του Αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου

Home  >>  Χωρίς κατηγορία  >>  Η «Ανοιχτή Πληγή» και τα Εικονοστάσια «Μνημεία Θυσίας» του Αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου

Η «Ανοιχτή Πληγή» και τα Εικονοστάσια «Μνημεία Θυσίας» του Αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου

2
Νοέ,2016

off

                                      Η «Ανοιχτή Πληγή» και τα Εικονοστάσια «Μνημεία Θυσίας» του Αυτοκινητόδρομου Πατρών- Πύργου

 

Ο αυτοκινητόδρομος Πατρών- Πύργου αποτελεί ανοιχτή πληγή και απόστημα της κοινωνίας μας. Χρειάζονται ξεκάθαρες απαντήσεις για την πορεία ενός έργου που παρότι έχει διαδεχθεί τόσες κυβερνήσεις, είτε δεν ασχολήθηκαν μαζί του είτε δεν ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες δημοπράτησης. Την ίδια στιγμή, καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες ή ενημερωνόμαστε από τα μέσα ενημέρωσης για ατυχήματα με νεκρούς και σοβαρούς τραυματισμούς.

Δεν θα ήθελα να σταθώ τόσο στην επιλογή της Κυβέρνησης για κατάτμηση του έργου και όχι ενιαία δημοπράτησή του, αλλά στον ασαφή ορισμό χρονικού ορίζοντα χωρίς δεσμευτικό χρονοδιάγραμμα. Και ενώ τα τροχαία και τα οικογενειακά δράματα συνεχίζονται χωρίς τελειωμό.

Όλοι μας έχουμε παρατηρήσει τα εικονοστάσια στις άκρες του αυτοκινητόδρομου, ως άλλα «μνημεία θυσίας» πολιτών, νέων, παιδιών που η ζωή τους χάθηκε και προειδοποίησης των οδηγών που παίρνουν, στην κυριολεξία, το ρίσκο να ταξιδέψουν.

Ένα έργο που θα προσέλκυε τουρισμό, που θα ενωνόταν με την Ολυμπία και Ιόνια Οδό συμβάλλοντας στην οικονομική και πολιτιστική ανάπτυξη της Δυτικής Ελλάδας και των όμορων Περιφερειών παραμένει στάσιμο.

Είναι απορίας άξιον εάν η Πολιτεία, τόσα χρόνια, λαμβάνει υπόψη μόνο τις δημοπρατήσεις, τα οικονομικά συμφέροντα, τις πολιτικές σκοπιμότητες και το κατεστημένο αγνοώντας τις στατιστικές που αποδεικνύουν ότι τα τροχαία συνεχίζουν να εξελίσσονται αμείωτα. Πίσω από τις στατιστικές εκτυλίσσονται ανθρώπινα δράματα, οικογένειες ξεκληρίζονται, χάνονται ζωές, πολίτες μένουν ανάπηροι βυθίζοντας συνανθρώπους μας στην θλίψη και τον πόνο.

Πλέον, δεν υπάρχει άλλη λύση. Οι πολίτες πρέπει να συμπορευτούν με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για έναν κοινό σκοπό. Οι καθυστερήσεις και οι αναβολές στοιχίζουν ζωές. Χρειάζεται κοινός και δυναμικός αγώνας με την συμμετοχή όλων των φορέων της αυτοδιοίκησης, της κοινωνίας των πολιτών και των πολιτικών παρατάξεων. Πολιτικές σκοπιμότητες δεν χωρούν σε αυτή την κινητοποίηση. Μόνο σθεναρή και σταθερή διεκδίκηση για ξεκάθαρες απαντήσεις και δεσμεύσεις για την υλοποίηση του έργου.

Χαροκόπος Αντώνης

Εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος

Για Θέματα Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Δ.Ε.

Comments are closed.