Γυναικεία επιχειρηματικότητα και παρατηρητήριο κοινωνικών θεμάτων στην πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Δυτικής Ελλάδας

Home  >>  Δράση στην Περιφέρεια  >>  Γυναικεία επιχειρηματικότητα και παρατηρητήριο κοινωνικών θεμάτων στην πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Δυτικής Ελλάδας

Γυναικεία επιχειρηματικότητα και παρατηρητήριο κοινωνικών θεμάτων στην πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας Δυτικής Ελλάδας

25
Ιούν,2015

off

Στην πρώτη συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής Ισότητας της Δυτικής Ελλάδας που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 10 Ιουνίου 2015, υπό τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα, κατά την οποία τέθηκαν στο επίκεντρο μείζονος σημασίας θέματα, όπως η στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας, η συνεργασία με την τριτοβάθμια εκπαίδευση, η δημιουργία παρατηρητηρίου κοινωνικών θεμάτων συμμετείχε ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Αντώνης Χαροκόπος.

Έργο της Επιτροπής είναι:

  1. Η μέριμνα και υποστήριξη της ένταξης της ισότητας των φύλων στην αναπτυξιακή πολιτική της Περιφέρειας, λαμβάνοντας υπόψη τις πολιτικές της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων του Υπουργείου Εσωτερικών.
  2. Η διατύπωση προτάσεων και η εισήγηση προς τα αρμόδια όργανα της Περιφέρειας για τη λήψη των αναγκαίων μέτρων για την προώθηση της ουσιαστικής ισότητας των φύλων σε όλους τους τομείς της οικονομικής, πολιτικής και κοινωνικής ζωής.
  3. Η εισήγηση προς το Περιφερειακό Συμβούλιο της ένταξης έργων στις Σ.Α.Ε.Π. που προωθούν τα ανωτέρω μέτρα και τις σχετικές δράσεις ενημέρωσης και πληροφόρησης των πολιτών.
  4. Η συνεργασία με το Συμβουλευτικό Κέντρο της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων, στην Περιφέρεια καθώς και με φορείς της Κοινωνίας των Πολιτών.

 

Comments are closed.